fredag 13. juli 2012

Dag 6: Lykketroll

Hallois, små barn!

Denne morgenen var lagt av til shopping, så det var en selvfølge at hele gjengen tok seg en tur til apoteket. Boots apoteket her er en diger 3-etasjers butikk med en mor og barn og en elektronikk-avdeling i den øverste etasjen, en sver (enda større enn svær, spread the word!) avdeling med skjønnhet og mat i hovedetasjen og en liten avdeling medikamenter i kjelleren. Vi tilbrakte tiden i hovedetasjen (ikke på mat-delen!) og kjøpte oss litt kosmetikk (som er superbillig på Jersey).






Vi rakk også en tur på Topshop før vi møtte opp på skolen klokken ett. Her kjøpte Silje seg en topp med bilde av fire supertøffe gangstere på (siden vi er senile husket vi feil og har allerede lagt ut et bilde, men i tilfelle dere ikke så hvor sinnsykt kule gutta krutt er kan dere gå tilbake og se det nå…)

På skolen fikk vi vite hvilken klasse vi hadde blitt delt inn i, og vi kom, som forventet, i det høyeste nivået, eller smarting-klassen som vi kaller det. Her er det, heller ikke uventet, kun fire svensker og 12 nordmenn. På skolen har vi tre ulike fag, pronuncitation (lydskrift-opplegg), project og grammatikk. Naturligvis er dette kjempegøy, hva kan man vel heller gjøre, her på Jersey, enn å sitte inne og snakke engelsk på svorsk?




Da all moroa var over var det på tide å dra hjem igjen, og dere vet hva man sier: Cornflakes er godt, og en ny dag gir nye muligheter! I dag var vi fast bestemt på å rekke bussen, og dere gjetter kanskje hva som skjedde da vi kom inn, men vi skriver det likevel. Alle våre høyeste ønsker ble oppfylt idet vi kom inn dørene (som forøvrig bruker utrolig lang tid på å åpne seg), og fikk øye på vår gode mann (og fremtidige bestevenn),  ingen ringere enn selveste "The Winkster" og kompisarna! Igjen slo senilheten til, da vi fant ut at håret hans ikke var krøllete, men fortsatt like stort. Han så rett og slett ut som et lykketroll! Men vi er fullstendig sikre på at det var ham, det vakre vinket og sleskete smilet var ikke noe hukommelsen kunne viske bort. Uheldigvis levde han (og følget hans) ikke opp til det kjære tilnavnet sitt, for det siste de gjorde var å gjøre oss lykkelige. Vi fant ut, til vår store forskrekkelse, at de egentlig var noen heslige typer hele gjengen, der de satt i skoleuniformene sine og stappet kjeftene fulle av sjokolade og brus (langt utenfor vår skala, her har vi nok møtt våre overtroll!). Vi kjente at vi ble glade dypt inni hjerterota for at Winks/The Winkster/(u)lykketrollet/pubertetsbarten og lekekameratene hans skulle bli våre buss-kompanjonger de neste to ukene.


Før vi dro ut på flere gøyale aktiviteter spiste vi middag og fikk is til dessert, nam!




Etter desserten var det på tide med engelskmennenes favorittdrikk, varmt vann med en anelse melk:

Kveldens aktivitet var quiz night, der vi drev mye tusk og aperi, eller quiz som det også kalles. Vi kom på hvert vårt lag og (tro det eller ei!) ingen av oss vant. 




Silrunn og Torje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar