torsdag 12. juli 2012

Dag 5: Busstrøbbel

Hi, guys!

Denne dagen gikk med til å ta en test for å se hvilken klasse vi kom i, en treasure hunt, club evening i parken og styr med bussene...

Vi skulle møte på Liberation Square kl. 9, men vi måtte ta bussen kl. 8, og kom derfor 45 minutter for tidlig (helt sant!) Dette var en helt ny erfaring for oss, og med erfaringer kommer også visdom. Etter denne opplevelsen har ett lys gått opp for oss: Det er sinnsykt kjedelig å komme for tidlig!!! Men vi tar alt med et smil og benyttet anledningen til å ta bilder av det aller vakreste her på Jersey, nemlig oss.



Etterpå var det klart for en placement test, som bestemte hvilken klasse (oppdelt etter nivå) vi kom i. Prøven var rimelig lett, og vi satt igjen med en ganske god følelse. Det var rett og slett en avkrysningsprøve med 100 oppgaver som vi fikk 45 min til å vise våre syke engelskskills på.


Da alle var ferdige med prøven var det fremdeles litt tid før "the treasure hunt". Da fikk vi med oss en liten tur på Topshop og Accessorize også:




 Vi handlet ikke så mye siden vi greide ikke tenke på noe annet enn det som skulle skje etterpå. Vi gledet oss sånn til å jakte på alle skatten Jersey har å by på. På skattejakten fikk hvert lag (som var delt inn på tvers av gruppene) et oppgaveark med ting som skulle gjøres for å få 10, 30 -eller 50 poeng. Det var alt fra å ta et bilde av en bestemt statue, til å farge håret rødt eller grønt. På gruppen min (Torunn) var det ikke jeg som farget håret, men jeg kjøpte hårfargen, så her kan vi få det morosamt!


Da skattene var funnet dro vi til bussterminalen for å ta bussen hjem, og supergenier som vi er skjønte vi ikke at vi måtte gå inn på bussterminalen i stedet for å vente ved holdeplassene ute (det var også holdeplasser inne!). Så vi satt ute på en benk og ante fred og ingen fare, da vårt verste mareritt kom til live og bussen kom susende forbi uten å stoppe der vi satt og ventet tålmodig. Vi gjorde et håpløs forsøk på å løpe etter bussen for å få den til å stoppe, men den eneste som merket oss var en vinkende gutt med stort, krøllete hår som satt bakerst i bussen og vinket til oss mens han gliste sleskt. I ettertid er han bedre kjent som "Winks" eller "The Winkster".

Nå hadde vi en time å myrde før vi kom oss hjem med neste buss, den ble kaldblodig slått til døde på tidenes butikk "Pound Magic". Her selger de alt mulig jalla (johoo) til ett pund eller mindre (utenom jallakaffen, den koster faktisk 1.29, det er fer dåuleg).


Vi fikk ikke mye tid før vi dro tilbake til town på club evening, her var mange grupper samlet for å leke sammen. Vi hadde det så "gøy" at vi glemte tiden og mistet bussen atter en gang. Dette var siste bussen hjem, og nå var det ikke så gøy lengre. Derfor endte vi opp med å ta en annen buss som gikk en halvtime senere, og motsatt vei. Denne veien tok det 50 min i stedet for 10 min, som den andre veien tar. I tillegg ble vi satt av på feil stopp, igjen. Men nå skal vi ikke klage for vi må ikke glemme at det finnes en positiv side til enhver sak, vi fikk oss jo en tur omkring øya, i mørket der vi ikke fikk sett noen ting. Derfor bare tenker vi oss til hvordan det ser ut, så bare så dere vet det finnes det mange hus som er laget av godteri rundt om på øya!

Gnatt!


Silje og Torunn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar