tirsdag 10. juli 2012

Bo og buss

Hei, dere!

Før vi forteller om alt det gøyale og litt mindre gøyale vi har gjort her på Jersey, tenkte jeg at vi kan fortelle om noen praktiske ting, slik at ting henger mer på greip senere...

Øya er delt opp i 12 områder (eller parishes), vi bor i et område som heter St. Lawrence, her bor det ikke så mange. Likevel bor også Ania og Rosmari (søsken med to år imellom) fra vår aktivitetsgruppe bare to minutter unna oss. De bor sammen med to svenske jenter, så til sammen er vi åtte stykker som tar bussen sammen.
St. Lawrence ligger på midtenav Jersey og vi tar buss hver dag for å komme oss inn til St. Helier ("town"), men turen tar ikke mer enn 15 minutter (selv om det ligger ved kysten). Derfor har vi kjøpt oss et busskort for 55 pund som gjør at vi får gratis buss under hele oppholdet.

I denne kursbyen kunne man velge om man ville bo hos en vertsfamilie eller på club. Vi bor som dere sikkert har skjønt hos en vertsfamilie. Det betyr at vi lever som en del av familien den tiden vi er her, på den måten får vi opplevd kulturen og levesettet her mye bedre og vi får mer frihet og bedre mulighet til å slappe av. (De som bor på club bor på hotell.)

Dette har vi ikke angret på i det hele tatt, familien (Som består av: Keren (mor), Simon (far), Daniel (snart 6), Jacob (4) og Gabriel (2)ner superhyggelig og vi har det kjempefint. Dessuten er gruppa vår (med alle norske fra vertsfamilier) helt fantastisk og alle ble kjent med hverandre på et augeblink.

Vi vet at dette innlegget ikke er så spennende, bare se...


Silje og Torunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar